Με καταγωγή από ένα ευλογημένο νησί

Ένας τόπος με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και πλούσιο έδαφος, εκεί όπου οι αληθινοί γνώστες της αμπελουργίας αναδεικνύουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Κρητικής γης.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Αμπελώνες που ευδοκιμούν από την Μινωική εποχή

Τα εδαφοι

Το νησί της Κρήτης υπερηφανεύεται για τη γεωφυσική του θέση στη Μεσόγειο. Όσον αφορά το έδαφός του, ο πλούτος του σε μέταλλα προσφέρει ένα εξαιρετικό μέσο για την καλλιέργεια αμπελώνων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Με την πρόσθετη παρουσία της αργίλου, το έδαφος γίνεται ιδανικό για να αναπτυχθούν τα σταφύλια. Σε συνδυασμό με τις ήπιες θερμοκρασίες και τη θαλασσινή αύρα, την ελεγχόμενη υγρασία και την άφθονη ηλιοφάνεια, το Κρητικό μυστικό ξετυλίγεται.

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ σταφυλιων

Στην Κρήτη, θα βρείτε πολλές διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιού. Στην DS DISTILLERIES, χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον το Λιάτικο. Πρόκειται για μια παλιά ποικιλία ερυθρού οίνου που παράγει εκλεκτά αποστάγματα με εξαιρετικά αρώματα. Χρησιμοποιούμε επίσης το Βιδιανό ως λευκή ελληνική οινοποιήσιμη ποικιλία με μοναδικές ιδιότητες. Το Κοτσιφάλι είναι μια ακόμη γηγενής ποικιλία αμπέλου στην Κρήτη, την οποία συνδυάζουμε για την τέλεια ισορροπία και το απόλυτο γαστρονομικό αποτέλεσμα. Όλες αυτές οι ποικιλίες μαζί με το Syrah και το Malvasia αναδεικνύουν τα καλύτερα προϊόντα της Κρητικής φύσης.

Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Ζούμε και αναπνέουμε για τα αμπέλια μας. Τα φροντίζουμε από την αρχή του ταξιδιού μέχρι το τέλος του. Καθώς βλέπουμε τα αμπέλια να μεγαλώνουν, γεμίζουμε με προσμονή. Και την ημέρα του τρύγου η χαρά μας είναι αυθεντική. Νιώθουμε ευγνώμονες για την αφθονία της φύσης απέναντί ​​μας, φροντίζοντας να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα δώρα που μας προσφέρει. Η ομάδα μας είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

mazema
vineyard
mazema

Από τους αμπελώνες όπου πηγάζει το αληθινό πνεύμα της Κρήτης

image of grapes
grape must

Ο ΜΟΥΣΤΟΣ

Μια διαχρονική συνταγή ξεκινάει εδώ

Επιλογη, πιεση, ζυμωση

Όλο το ταξίδι του σταφυλιού από την καλλιέργεια μέχρι την συγκομιδή, μετά το πάτημα και τη ζύμωση, είναι πραγματικά συναρπαστικό. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό είναι ο τρόπος που το παρελθόν συγχωνεύεται με το παρόν και το μέλλον σε κάθε μέρος της διαδικασίας. Σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή νομοθεσία, στις μέρες μας όλα τα μέρη της αμπελοκαλλιέργειας έχουν γίνει κυρίως μηχανικά.

Ωστόσο, η παράδοση είναι πανταχού παρούσα και στην πραγματικότητα ενσταλάζει μια αίσθηση κλασικής, διαχρονικής δεξιοτεχνίας που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε. Η αναβάθμιση της γνώσης του παρελθόντος με τις σύγχρονες μεθόδους και την τεχνολογία αιχμής οδηγεί στην πρόοδο και βελτιστοποιεί τη διαδικασία. Μετά το πάτημα των σταφυλιών, η φλούδα και οι σπόροι τους αποθηκεύονται σε βαρέλια για 40 ημέρες και εκεί γίνεται η ζύμωση.

Διατηρώντας την κρητική παράδοση
της τσικουδιάς ζωντανή

Η ΑΠΟΣΤΑΞΗ

Το πνεύμα της Κρήτης σταγόνα με την σταγόνα

Η σπουδαια μερα

Η απόσταξη είναι μια περίλαμπρη γιορτή για όλους, καθώς η σκληρή δουλειά όλων αυτών των μηνών αποδίδει επιτέλους καρπούς. Η διαδικασία παραγωγής της Κρητικής ρακής παρέμεινε αναλλοίωτη στον χρόνο, ως μέρος της ιστορίας του νησιού. Το ειδικό μεταλλικό καζάνι αποτελείται από το δοχείο, το καπάκι και έναν σωλήνα που χρησιμοποιείται για να βγαίνει ο ατμός.

Οι Κρητικοί ανάβουν φωτιά κάτω από το καζάνι και αφήνουν τη ρακή να σιγοβράσει για ώρες. Μόλις φτάσει στο σημείο βρασμού, αρχίζει η απόσταξη και οι πρώτες σταγόνες του αποσταγμένου προϊόντος εμφανίζονται μετά από μία ώρα. Η όλη διαδικασία απόσταξης διαρκεί περίπου τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Κρητικοί γιορτάζουν παραδοσιακά τρώγοντας και πίνοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας.

distillation process
process distillation maschine
packaging ds distillers
protective packaging

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Ένα τελευταίο βήμα πριν τα προϊόντα μας ταξιδέψουν στον κόσμο

απο την εμφιαλωση στην καρδια σας

Τα τελευταία βήματα προς το τελικό προϊόν είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που προηγήθηκαν, καθώς διασφαλίζουν ότι η ρακή μας διατηρεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι. Η διαδικασία εμφιάλωσης πραγματοποιείται με μέγιστη προσοχή και φροντίδα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής για τη διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης.

Ισχύουν οι ιδανικές συνθήκες τυποποίησης, ώστε να διατηρηθεί η ποιότητα του προϊόντος. Κάθε μπουκάλι σφραγίζεται και συσκευάζεται, ώστε να μεταφέρεται εύκολα και αποτελεσματικά. Ένας τελικός έλεγχος και τα αγαπημένα μας προϊόντα είναι έτοιμα για αποστολή, προσφέροντας χαρά σε κάθε μέρος του κόσμου.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της KretaRaki και βουτήξτε σε μια γνήσια εμπειρία γευστικής, ποιοτικής κρητικής ρακής

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα της KretaRaki και βουτήξτε σε μια γνήσια εμπειρία γευστικής, ποιοτικής κρητικής ρακής